Veckans bild

Alvaret, Öland
Gult på Alvaret, Öland. Akvarell, N.Nilsson.

Bildkommentar veckans bild

Under en månad har jag varit uppmärksam på den gula färgen i Göteborg. Det finns klargula blommor i Trädgårdsföreningen, sådana vars kulör varken är varm eller kall. Det förekommer ett och annat gult klädesplagg på människor i tjugofemårsåldern. Dagisbarn bär neongula västar. Men jag har inte sett ett enda par gula skor. Stadens gula brevlådor är inte längre klargula. I blomsterhandeln finns gula chrysanthemum och eventuellt gula rosor. Göteborgs rådhustillbyggnad av Gunnar Asplund har återfått sin ursprungston, en svag, varmt gulaktig valör. Gult är uppenbarligen inte en vanligt förekommande färg.

Veckans bild är en färgtolkning av ett stycke natur på Ölands Alvar. Syftet var vid tillfället att lyfta fram egenskaper och sammanhang i landskapet så som jag uppfattade dem just den dagen och ge det en form, en färg. Bilden innehåller en blå färg – något som leder vidare till oktober månads färg.

N.N.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s