Grön mössa

När en av sönerna bad mig sticka en skogsgrön mössa började jag fundera. Nån mer färg än grön? Gärna grå och nån till, kanske brun. Jag började skissa helt planlöst och här är resultatet: Gröna mössor

Jag blev inte helt nöjd, kände att mössorna var rätt fula. Då började jag med ett färgschema:

image image image image

Jag började att välja en grön som kan gå för skogsgrön. Överst valde jag en neutral grå och färger från motsatta sidan av färgcirkeln, ur det röda spektrat. sen valde jag en rödaktigt grå och en blå, tredje och fjärde varianterna valde jag färger som ligger nära utgångslägen, den skogsgröna, en med gulare grön och en med blåare grön. Utifrån dessa kombinationer skissade jag nya mössor, de blev så här:

imageimage

Mina dessa fyra sista mössor är gjorda med en plan till skillnad från de första. Det ger ett mer enhetligt uttryck och färgvalen känns mer genomarbetade och välkomponerade. Det jag återigen får bekräftat för mig är att en plan är bra. En väl genomarbetad ide ger arbetet en större samklang med mer harmonierande färger. Detta är ett försök att visa på processen, hur det kan se ut när jag arbetar.

/Emma-Kara

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s