Pantone Color Card

Pantone har gett ut en box med 18 färgade kort i. Varje kort har två färgade sidor. Enligt Pantone själva är dessa stora och tydliga kort en inbjudan till barn och vuxna att tillsammans utforska färg på ett helt nytt sätt.

18 kort baserade på de nio av våra vanligaste färger: röd, gul, blå, grön, orange, lila, brun, rosa och grå. Varje färg har ett namn och ett eget kort. På enda sidan presenteras färgen och på den andra associationer till färgen och dess unika namn.

Pancace Brown Caces Pancace Brown

Bland flera olika pannkakstårtor får barnet välja ut den pannkakstårta som matchar den bruna färgen som heter Pancace Brown. Tillsammans kan man diskutera de olika bruna nyanserna.

Här är ett annat exempel på brun:

Kangaroo Brown Kangaroo Brown Animal

Vill be om ursäkt för att färgåtergivningen inte är helt ok men jag hoppas ni får med er idén med dessa kort.

Det som jag kan se som intressant med dessa kort är att barnet och den vuxne kan diskutera att det finns olika bruna kulörer, inte bara en färg som vi nämner som brun utan att variationen är oändlig. Barnet lär att se och lägga märke till färger på ett mer avancerat sätt än när de bara utsätts för en röd, en gul, en blå och en grön t ex. Tillsammans med barnet kan man också måla upp nya färger och döpa dem efter hur de ser ut eller efter vad de är lika.

9781419706264_p0_v2_s260x420

/Emma-Kara

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s