Årets sista (färg)dagar…

Om grönt
Under årets sista dagar, då vit snö täcker gator och luft i Göteborg, läser jag om hur färgen påverkar oss när lönnen blommar… ur Fredrik Sjöbergs Flugfällan (biolog, litteraturkritiker och blom-flug-samlare):

”Bara färgen gör mig på gott humör. Lönnens blommor är gröngula och de späda bladen gulgröna, just så, inte tvärt om. På håll bildar blandningen av dessa två nyanser en tredje, så vacker att språket saknar ord för dess beskrivning. Grönskan djupnar, som alla vet, framåt sommaren, och lönnblomningen är själva startpunkten, då allt är som ljusast och ljuvligast.” (Sjöberg 2004, s. 61)

N. Nilsson

 

Gott slut

Emma-Kara & Nina Nilsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s