Veckans bild

PåskkärringBild fotograferad ur Elsa Beskows Petter och Lotta på äventyr.

Jag är uppväxt med Elsa Beskows böcker, akvarellerna är vackra och berättelserna spännande. Men det var alltid något kusligt över dem. Jag tror att de svarta siluettbilderna bidrog till denna kuslighet! Farbror Blå som ofta är med hade en sträng uppsyn och man får aldrig se hans ögon. På bilden en gumma som samlade på gamla kläder, hon hittade Petter och Lottas kläder bakom en buske när de var nere i bäcken och badade… Sen fick Petter och Lotta gå utan kläder…

/Emma-Kara

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s