Veckans bild

Olika rosa kulörer
Nina Nilsson

Apropå texten i det senaste inlägget om rosa. Bildväven nedan innehåller olika röda grundtoner (kadminumrött, engelskt rött, järnoxidrött m.fl.) som blandade med vitt blir till vackra och känsligt inlagda rosa fält. En jämförelse med blomsterträdgården skulle färgerna kunna tillhöra vallmo i olika stadier; friska knoppar, utslagna kronblad och förfallet eller vissnandet som gör färgerna grumliga. Gerd Ekdahl”Sång till den heliga vreden” (detalj). Bildväv av Gerd Ekdahl på Göteborgs Konstförening 2015.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s