Disharmoniska ljudmattor fortsätter att breda ut sig i Göteborg

Artscape
Nina Nilsson

olli-2016-beskuren
Fig. 1. Ollio. Fasadmålning på Bruksgatan 13 (”Sannabacken”) i Majorna. Foto: N. Nilsson.

I ”Sannabacken” i Majorna har signaturen Ollio gjort fasadmålningar på brandgavlarna till två landshövdingehus. Den ena bilden går i blått och turkos, den andra (fig. 1.) i gult och violett. Motivet är svårfångat. Kanske är det genomskurna (gula) citroner eller andra slags gula frukter som inspirerat eller kanske verktyg för såpbubbleblåsning. Bubblor i violett och svart ramar in motivet som har inte någon uppenbar kontakt med den omkringliggande miljön.

Tiderna ändras – eller snarare – innehållet ändras vartefter tiden går. I Göteborg har man bestämt sig för att lägga ut disharmoniska (färg)ljudmattor, vars innehåll och uttryck konkurrerar med en äldre bebyggelse och – märk väl – redan platsspecifik konst.

”Lite kul” kommenterade en kvinna på väg till Friskis och Svettis, ”jag tycker det ser ut som avgaser”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s