Veckans bild

Textilt konstverk
Nina Nilsson

På Galleri Anna H i Göteborg visas en samlingsutställning med textila arbeten, några i gula toner. Särskilt varsamt är den gula färgen hanterad i Henriette Ousbecks knutbroderier. Motiven är olika slags lavor, de som växer på stenar och berghällar i vår natur. Jag tror att Ousbecks avsikt har varit att ligga så nära färgverkligheten som möjligt. Särskilt raffinerat blir broderiet där ”knutarna” ger strukturen. Genom dessa bildas skuggor som påverkar färgen, gör den mildare men också djupare.


Lava
, broderi av Henriette Ousbeck.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s