Veckans bild

blå ryttare linje
Efter ”der Blaue Reiter”. Linjeteckning mot blå
bakgrund. Nina Nilsson.

blå ryttar fylld
Efter ”der Blaue Reiter”. Fylld linjeteckning mot
blå bakgrund. Nina Nilsson.

Sorg och glädje (livaktighet)
Fortfarande upptagen av att de mörka blå kulörerna möjligen förmedlar ett sorgset uttryck, prövar jag detta i bild. Det jag upptäcker är att linjeteckningen har mer av ett sorgset uttryck än den fyllda figuren. Formen på hästens (jag använder ordet häst i stället för ryttare) mule förmedlar det – ger ett vilande, mjukt och eventuellt sorgset intryck. Kanske melankoliskt. Linjeteckningen kan också tolkas som en idé om en häst som har befunnit sig i landskapet. Den fyllda blå figuren däremot tar ett skutt (livaktighet). Mulen är snett avskuren och dess vassare form understryker rörelsen. Sammanfattningsvis har formen en avgörande betydelse för helheten, hur vi tolkar innehållet i de båda bilderna.

N. N.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s