Orange skog

Orange
Orange lyser på ett fabrikshus i rödaktigt tegel om natten. Det är förtrollande. I det dagliga gående och åkandet veckan som gått har jag nästan inte alls stött på något orange, trots att blicken är helt inställd på det.

Igår körde jag bil jag över Skaraslätten i dimma. Jag prövade att tänka mig den förbipasserade granskogen orangefärgad. I ateljén gjorde jag idag tre försök. Fig. 1) Den kalla och varma grå kulören påverkar den orange ytan på ett sådant sätt att man faktiskt kan uppfatta den så som varande orange. Fig. 2) När jag lade till en orangefärgad pappers-strip (vid basen) blev det orange mer rödaktigt, oavsett den ljusa blå himlen. Fig. 3) Mest orange – alltså orange – blev skogens färg då jag använde orange färg direkt ur Windsor & Newtons gouache tub. Mot bakgrunden lyser ”skogen” som av ett inre ljus. Det är märkligt vad man kan trolla med färg!

N. N.

orange skog I005
Fig. I. Orange skog i dimma. Färgpennor & collage. Nina Nilsson 2013.

orange skog II006
Fig. II. Orange skog i dimma. Prövade att byta ut
gran mot björk. Färgpennor, blyerts & collage. Nina Nilsson 2013

orange skog III007
Fig. III. Orange skog i dimma. Gouache. Nina Nilsson 2013.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s