Veckans bild

Färgschema med violett
Färgschema över perennplantering. N. N.

Färgschemat ovan är ett försök att tolka och återge en växtkomposition i komplementfärgerna gult och violett, förskjutet mot blåviolett, och ett exempel på ljushetskontrast (violett-gult, svart-vitt). Bladverken skiftar i gulgrönt. Det svarta är disken i praktrudbeckia och de torra fröställningarna hos stor blåklocka.

Växter: Praktrudbeckia Rudbeckia fulgida (gul, svart), båtblomma Tradescantia Andersoniana-gruppen ’Blue Stone’ (blåviolett), höstflox Phlox paniculata (violett), stor blåklocka Campanula persicifolia (vit, blå, ljust blåviolett), jätteprästkrage Leucanthemum x superbum (vit, gul).
N. N.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s