Ett transparent feltryck

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Kattinatt, ett företag i Göteborg som trycker disktrasor, visar ibland sina feltryck på sin facebooksida. Jag är fascinerad över dessa feltryck, jag gillar dem,  kan det vara för att de lämnar något över till fantasin och på så sätt väcker mitt intresse?

Häromdagen dök det upp två feltryck som jag direkt förknippar med transparens:

1)

10350609_636200763131106_4844098727637260243_n
Foto: Kattinatt

En nyckelpiga gömmer sig bland tulpaner. Vi skymtar några renar genom nyckelpigan. Tulpanerna färgas mörka ovanför renarna.

Bilden byggs upp i olika skikt och vi upplever hur de olika skikten bildar transparenta lager. Rött, blåaktigt rött och starkt rosa får många skiftningar när de läggs på grönt, färgen mattas av, blir dov och mindre bjärt. Renarnas tydliga ögon ser lite förskräckta och undrande ut som om de undrar över vad de har hamnat.

2)

10390218_636650096419506_118293644303926018_n
Foto: Kattinatt

En gris tittar fram genom blomman. Gömmer den sig eller leker den en lek? Transparensen fångar min fantasi. Blommans färg skiftar från gult till gulaktigt grön. Grisens rosa är helt monokrom. Men i mötet bildas flera olika brunorange toner och grisen tittar nyfiket fram genom blommans kronblad.

Jag hoppas på fler fantasifulla feltryck från Kattinatt!

/Emma-Kara

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s