Veckans bild

Veckans bild
Nina Nilsson

Veckans bild har varit arbetssättet att komma vidare med både den beskrivande texten och den visuella upplevelsen av färg. Så formulerade vi oss när vi efter några månaders arbete reflekterade över vad vi gjort. I efterhand såg vi att de veckobilder som fungerar bäst är de som är tagna i vardagen, de motiv vi snubblar över eller letar upp som exempel, till skillnad från de färgprövande ackord som mer hör hemma under rubriken ”Projekt”.

Men, det är inte möjligt att alltid hitta eller avbilda de rätta motiven. Ibland ligger de där i landskapet, som till exempel rosa ensillage, vars färg skall påminna om att en viss summa pengar går till bröstcanserfonden. Men vid dessa tillfällen har jag inte haft kamera. Denna veckan blir det en bildkomposition, som handlar om att komponera med rosa. Motivet är hämtat från växternas färger; blad och kronblad, stjälkar och snärp.

rosa 2015014
Fig. 1. Komposition med rosa. Akvarell. N. Nilsson.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s