Veckans bild

Marimeckotröja nr.2. 4.08.2013 Marimekkotröja från 1993. Foto: P. Sjömar.

En undertröja från Marimekko inköpt 1993. Den röda kulören är kombinerad med dess komplementfärg grön. Eftersom grön och röd i detta fall har samma ljushet och intensitet och ränderna är utformade i samma storlek balanserar kulörerna varandra. Ingen av de två färgerna dominerar på bekostnad av den andra. Tröjan i dess färgkombination är rusig i sin intensitet. Färgerna vibrerar, rör sig över ”bildplanet”. Idag skulle man kunna kalla den fräck. Den som klär sig i den ger ett målmedvetet intryck.

N.N.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s