Månadens färgtema

 

MÅNADENS FÄRGTEMA – VARMA FÄRGER

FärgbestämningEtt försök att registrera den varma kulören hos Heuchera ‘Marmelade’. Foto: N. Nilsson.

Varma färger
Från och med maj månad koncentrerar vi oss på ett antal kulörteman. Vi börjar med ”varma färger” som alltså blir månadens tema. Vi fortsätter, som tidigare, med veckans bild som på ett eller annat sätt belyser kulörtemat.

Jag kommer att följa den stora perennplanteringen (området med flera rabatter samlade kring fontänen) i Göteborgs Botaniska trädgård under maj till och med oktober. Jag registrerar växternas färger efter månadens kulörtema med hjälp av RHS Colour Chart färgsticka. Färgerna bearbetas till färgscheman – ett slags koloristiska kompositioner – så som jag tolkar färgerna i planteringen vid just det tillfället. Jag antar att samtliga färger förekommer i anläggningen, men där finns naturligtvis en osäkerhetsfaktor. Kanske innehåller inte maj månad några varma kulörer?!

Vi, Emma-Kara Nilsson och jag, undersöker färgtemat parallellt. Emma-Kara utgår från Josef Albers färglära och prövar i färglaborationer Albers undersökningsmetoder.

Nina Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s