Veckans bild

i en tankstation för fordonsgas fann jag transparens.

IMG_1403
Foto Emma-Kara

Det känns genomtänkt med de transparenta rutorna kring laddningsstationen, gas är transparant även om vissa gaser har en färg, så ligger det i gasens natur att vara transperent. De har valt olika gröna för rutorna i stationen, grönt har kommit att symbolisera något som är bra för miljön. Biogas kommer från organiskt material: matavfall, avloppsslam, gödsel mm, biogas bidrar inte nämnvärt till växthuseffekten då den är förnyelsebar. Här har man valt att ta fasta på miljötänket kring biogasdrivna fordon genom att sammanfoga det gröna och det transparenta. En lyckad kombination tycker jag.

IMG_1404

När vi ser in i tankstationen får rummet färg av det gröna ljus som strålar genom fönstren, vi ser flera olika skiftningar då ljuset passerar en eller flera rutor. När jag själv fysiskt går in i stationsrummet får jag en känsla av att vara mitt i denna grönskimrande transparens.

/Emma-Kara

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s